Luukannel

Luukannel

By Janne Jääskeläinen

 • Release Date : 2004-01-01
 • Genre : Epic
 • FIle Size : 0.34 MB
Score: 4.0
4.0
From 132 Ratings

Description

Luukannel Luukannel kertoo tarinan muinaisesta Suomesta, ajalta jolloin metsien jumalat vielä kävelivät lastensa joukossa.

Nuori petosilmäinen Misha joutuu pakenemaan veriteon vuoksi sukunsa luota, ja sattuma johdattaa hänet lopulta palvelemaan Tapion sotajoukoissa Suomen pääkaupunkiin. Vuosien koulutuksen jälkeen Misha etenee urallaan Miekkamestariksi, ja tapaa viimein hänelle luvatun Mielikin katajaneidon, Pirtan. Kohtalo sotkee nuoret kuitenkin sotaan, joka tuntuu repivän Suomen palasiksi niin sisältä kuin ulkoakin.

Kun punainen Becca tuhoaa vanhan kultaisen imperiumin yhdessä järkyttävässä yössä, joutuu koko maailma kokemaan aivan uudenlaisen vitsauksen. Mustasiipiset croat syövät ihmisten sieluja ja mieliä, ja näiden ainoana tavoitteena on kaiken elämän täydellinen tuhoaminen. Muinaiset pedot vaeltavat kaikkialle, ja pian Suomenkin on kutsuttava kaikki miehet aseisiin. Mutta miten taistella sellaisia kauheuksia vastaan, joita pelkkä rauta ei surmaa?

Tuhansia vuosia vanhasta hautakätköstä löytyy luinen kantele ja jumalten kätketyt aseet. Luukanteleen piilotetut voimat voisivat estää pimeän vyöryn synkästä idästä, mutta muinaisten laulajien suvut ovat jo kauan sitten sammuneet, eikä luomisen sanoja enää tunneta.

Ajat näyttävät synkiltä, mutta synkimpänäkin hetkenä sankaruus ja sisu nousevat sieltä mistä sitä vähiten odottaa...

Reviews

 • Vilpittömän hyvä

  5
  By tmi197
  Ehjä tarina, helppo lukea, vilpittömän hyvä. Kirja kesti melkein kaksi päivää.
 • Lukemisen arvoinen kirja

  4
  By Määjatoi
  Kirja oli erittäin hyvä kun pitää fantasiakirjallisuudesta. Ainoa miinus on kirjoitusvirheet ja oikoluennan puuttuminen. Mutta tarin vie mukanaan ettei virheet haitanneet liikaa.
 • Suomalaista mytologiaa ja fantasiaa

  5
  By viisi
  Todella kiehtova tarina mytologisilla aineksilla, mistä lisää näitä suomalaiseen muinaishistoriaan sijoittuneita fantasiaromaaneja?
 • Lumoava

  5
  By Lukija-ulla
  Lumoavan myyttinen kertomus, Kalevala-henkinen, rakastuin, ihastuin kerrontaan sekä unenomaiseen tarinaan
 • Mahtava

  5
  By tohtori
  Pienet typot ja muutama selkeä epäloogisuus ei haitannut kun tarina muutoin loistava. Jos joskus tulee jatkoa niin ehdottomasti hankin ja luen. Se, että tämä on ilmainen, on suorastaan kulttuuriteko!
 • Oikein kirjoitus

  5
  By 7.46
  Vaikuttaa ihan hyvältä kirjalta, joitakin kirjoitusvirheitä lukuun ottamatta.
 • Hyvä

  5
  By Ämmänen
  Mukaansatempaava kirja! Lukisin mielelläni muitakin ko kirjailijan kirjoja
 • Mukaansatempaava tarina muinaissuomesta

  4
  By Takedap
  Kirja oli ensimmäinen lukemani suomenkielinen avoimella lisenssillä julkaistu tarina, ja täytyy sanoa että odotukset ylittyivät moneen kertaan. Oikoluvussa on pieniä puutteita, siitä yhden tähden kokoinen miinus, paikoitellen hieman kankea kieliasu häiritsi aavistuksen lukukokemusta, mutta tarina vei mennessään eikä muutama kauneusvirhe juurikaan haitannut.
 • Suosittelen luettavaksi

  4
  By Rautamo
  Jännittävä ja mukaansa tempaava tarina. Tälle odottaisi saavansa jatkoa!
 • Luukannel

  4
  By pmw0
  Aivan mainio pohjoiseen ellei jopa suomalaiseen vanhaan perinteeseen upotettu fantasia. Nautinto lukea ja tarina vei ahnasta lukunautiskelijaa vauhdilla eteenpäin. Hieman - vain hieman - välillä häiritsi oikoluvun loppuun saattamattomuus. Mm. ylimääräisiä vaihtoehtoisia sanoja tai lauseenparsia. Ehdottomasti suositeltava kirja fantasioihin ja scifin ystäville.

keyboard_arrow_up